Hvad Spiser Man I Sydfrankrig?

Pixabay, Prosag-Media

Når man endelig er ude at rejse, har jeg altid en lyst til at prøve de forskellige lokale specialiteter, så man ikke bare spiser det samme, som når man er hjemme i Danmark.

Her får du 5 retter, som man bare skal prøve, når man er på ferie i Sydfrankrig.

Cassoulet

Denne ret er faktisk en simreret, som er blevet en større specialitet i Frankrig. 

Den består gerne af kød og bønner, men lige hvilket kød og hvilke bønne, der skal bruges i retten, er der meget uenighed om.

I byen Castelnaudry bruger de confiteret and, svinepølse og kød fra grisens forben og hertil hvide bønner.

Bouillabaisse

Dette er en fiskesuppe, hvor der bruges 3 slags fisk og gerne skalddyr. I suppen tilsættes mange gode grøntsager, krydderier osv, som alle er med til at give en masse smag. Til suppen serveres gerne brød og en hvidløgsmayonnaise. 

Rouille med blæksprutter

En let, men speciel ret, hvor du får serveret stegte blæksprutter med en intens dressing, lavet på chili, til.

Salade Nicoise

Ordet siger lidt sig selv, men det er en salat med tomater, hårdkogte æg, ansjoser, tun og særlige Nicoiseoliven. En vaskeægte klassiker som helst ikke må laves om.

Moules Frites

Endnu en fransk klassiker: Blåmuslinger med pommes frites. Muslingerne bliver dampet i hvidvin, smør og persille. Hertil serveres der aioli.

OBS: Dette blogindlæg er bragt i samarbejde med Perlen Odense. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af halskæde med bogstav. Uden støtten fra Perlen Odense kunne dette blogindlæg ikke lade sig gøre.